Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Presa » Arhiva English version
 
Comunicate de presa

Arhiva

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Arhiva

2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013

7 decembrie 2005

Protest impotriva propunerii de modificare a legii statutului alesilor locali (Legea 393/2004)
La initiativa Asociatiei Pro Democratia, un numar de sapte organizatii civice s-au adresat, printr-o scrisoare deschisa, senatorilor, cerandu-le acestora sa nu voteze propunerea legislativa referitoare la stoparea migratiei politice. APD si celelalte organizatii partenere considera ca reglementarea prin lege a sanctionarii primarilor, consilierilor locali si a consilierilor judeteni care parasesc partidele pe listele carora au candidat si au fost alesi cu pierderea mandatului, reprezinta o solutie neconstitutionala, de natura a afecta in mod grav democratia interna a partidelor si, implicit, evolutia democratiei in societatea romaneasca.
Citeste comunicatul...
Scrisoarea deschisa adresata senatorilor

6 decembrie 2005

CNSAS incotro? Accesul la arhive si deconspirarea politiei politice - o necesitate morala si politica
Asociatia Pro Democratia organizeaza o masa rotunda in care isi propune radiografierea activitatii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si o analiza a proiectului de lege pentru modificarea mecanismelor de functionare a acestei institutii.
Citeste comunicatul...

27 octombrie 2005

Transparenta si reguli clare in finantarea vietii politice ? instrumente pentru combaterea coruptiei in lumea politica
Ministerul Justitiei si Asociatia Pro Democratia (APD) initiaza un proces de consultare cu privire la modul in care trebuie imbunatatite reglementarile privitoare la finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale in localitatile Cluj-Napoca, Galati, Craiova, Iasi si Timisoara. In cadrul acestui proces, APD a deschis un forum de discutii la www.apd.ro/map/forum.
Citeste comunicatul...

15 septembrie 2005

Asociatia Pro Democratia -15 ani de existenta
Asociatia Pro Democratia a implinit 15 ani de existenta. Evenimentul va fi sarbatorit printr-o petrecere, joi 15 septembrie in Clubul La Scena
Citeste comunicatul...

18 august 2005

Parchetul General NU a declarat ca alegerile din toamna anului 2004 nu au fost fraudate
Anuntul aparut astazi, 18 august, cu privire la decizia Parchetului General de a dispune neinceperea urmaririi penale impotriva celor acuzati de Alianta D.A. PNL - PD ca ar fi fraudat alegerile parlamentare si prezidentiale din toamna anului 2004 nu se refera la orice tip de frauda care ar fi putut avea loc. Decizia priveste doar frauda reclamata de reprezentantii Aliantei cu acea ocazie, anume folosirea softului de numarare a voturilor si centralizare a datelor intr-o maniera de natura a diminua numarul de voturi, si implicit de mandate, ale acestei formatiuni.
Citeste comunicatul...

11 august 2005

Legea lobby-ului, o necesitate de prea multe ori amanata
Dezbaterile de pe scena politica din ultimile zile au readus in atentie problema reglementarii lobby-ului. APD prezinta intr-un comunicat de presa pozitia sa referitoare la acest subiect.
Citeste comunicatul...

30 iunie 2005

A amana insemna a accepta?
Reactia Asociatiei Pro Democratia cu prvire la decizia politicienilor de a amana anchetarea acuzatiilor de frauda facute dupa primul tur al alegerilor parlamentare si prezidentiale din 2004
Citeste comunicatul...

15 iunie 2005

Reforma electorala - de 15 ani un subiect de actualitate
Asociatia Pro Democratia a reluat demersurile de a reforma sistemul electoral din Romania. Inceputul a fost marcat de organizarea unei conferinte impreuna cu Fundatia Konrad Adenauer.
Citeste comunicatul...

31 mai 2005

Venituri nedeclarate sau donatii ilegale in beneficiul unor partide politice?
Asociatia Pro Democratia solicita Curtii de Conturi sa cerceteze indiciile cu privire la falsurile din listele de donatori ale partidelor politice
Citeste comunicatul...

23 mai 2005

Presedintele Traian Basescu invitat special la "Dialoguri politice"
Premiera in Club Prometheus: Presedintele Traian Basescu fata in fata cu studentii. O dezabatere in cadrul "Dialogurilor politice" moderate de Cristian Pirvulescu.
Citeste comunicatul...

3 aprilie 2005

Asociatia Pro Democratia a sesizat la Biroul Electoral Municipal incalcari ale legii electorale
Principala neregula sesizata de observatorii APD, pana la ora 16.00, a fost aceea ca in numeroase sectii de votare din Bucuresti, observatorilor de la organizat,ia non-guvernamentala "Millenium", lis-a permis sa voteze in sectia in care erau observatori, desi nu erau arondati sectiei respective.
Citeste comunicatul...

23 martie 2005

"Alegeri la limita democratiei. Analiza procesului electoral din Romania"
Asociatia Pro Democratia a lansat lucrarea "Alegeri la limita democratiei. Analiza procesului electoral din Romania". In paginile sale sunt prezentate: contextul politic din toamna anului 2004, cadrul legislativ al alegerilor parlamentare si prezidentiale, desfasurarea acestora, finantarea campaniei electorale si sunt propuse o serie de recomandari privind imbunatatirea procesului electoral din Romania.

Odata cu lansarea acestei lucrari, Asociatia Pro Democratia face publice probe privind fraudarea alegerior prin votul multiplu si dimensiunile acestuia. Dovezile prezentate au aparut in urma investigatiei realizate de membrii Clubului APD Bucuresti in judetul Ilfov.
Citeste comunicatul...

7 martie 2005

Ziua alegerilor in Moldova - fara incidente majore, precedata de o campanie necompetitiva
Asociatia Pro Democratia a coordonat o misiune de observare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova din 6 martie a.c., cu un grup de 150 de observatori - reprezentanti ai societatii civile din Romania.
Citeste comunicatul...

14 februarie 2005

Integritate in administratia publica locala
In perioada 11-12 februarie, la Sinaia, a avut loc conferinta cu tema "Integritate in administratia publica locala", la care au participat reprezentanti din cele 12 localitati implicate in proiectul coordonat de Asociatia Pro Democratia si fundatia transFORMA.
Citeste comunicatul...

8 februarie 2005

Reforma in partide
Maine, 9 februarie a.c., are loc la Clubul Prometheus o noua runda a Dialogurilor politice, moderate de Cristian Pirvulescu. Tema lunii februarie este "Reforma in partide".
Citeste comunicatul...