Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Presa » Arhiva English version
 
Comunicate de presa

Arhiva

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Arhiva

2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013

6 decembrie 2006

Deputatii - solicitati sa nu voteze propunerea legislativa privind alegerile pentru Parlamentul European
Astazi, 6 decembrie, Asociatia Pro Democratia (APD) a adresat membrilor Camerei Deputatilor o scrisoare deschisa prin care le solicita acestora sa nu voteze propunerea legislativa privind alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European in forma in care a fost initiata si sa modifice textul propunerii la articolele referitoare la sistemul de vot ce urmeaza a fi folosit.
Citeste comunicatul...
Scrisoare Coalitia pentru un Parlament Curat - Alegeri Europene
Scrisoare APD

6 decembrie 2006

Lansarea ghidului "Transparenta decizionala in administratia publica"
Asociatia Pro Democratia anunta lansarea proiectului "Lege si transparenta" implementat in parteneriat cu Transparency International Romania, finantat de Unuinea Europeana prin programul Phare Societate Civila 2004 si de Agentia pentru Strategii Guvernamentale prin programul "O Romanie Transparenta". Acest proiect are drept scop cresterea transparentei actului decizional la nivelul consiliilor locale si al primariilor din 15 localitati ale tarii (Alexandria, Arad, Baia Mare, Botosani, Braila, Caracal, Constanta, Craiova, Galati, Onesti, Oradea, Piatra Neamt, Ploiesti si Tulcea).
Citeste comunicatul...

6 decembrie 2006

Camera Deputatior a retrimis Comisiei pentru Codul Electoral proiectul de lege privind alegerea europarlamentarilor
Astazi, 6 decembrie a.c., plenul Camerei Deputatilor a discutat proiectul de lege privind alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European initiat de Guvernul Romaniei si a hotarat retrimiterea acestuia catre Comisia comuna pentru elaborarea propunerii legislative privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, a Presedintelui Romaniei, alegerea autoritatilor administratiei publice locale, finantarea campaniilor electorale si alegerea europarlamentarilor (Comisia pentru Codul Electoral).
Citeste comunicatul...

8 noiembrie 2006

Scoatem Parlamentul in strada
Asociatia Pro Democratia (APD), cu sprijinul Camerei Deputatilor, organizeaza joi, 9 noiembrie a.c., incepand cu orele 11.30 in Sala Nicolae Balcescu a Palatului Parlamentului (strada Izvor, nr. 2-4) conferinta de presa pentru lansarea celei de-a patra editii a "Cartii Albastre a Democratiei. Un ghid al institutiilor publice centrale din Romania".
Citeste comunicatul...
Vezi fluturasul evenimentului

16 octombrie 2006

Alegerile pentru Parlamentul European - cum ii alegem pe cei mai buni?
Asociatia Pro Democratia (APD) va invita marti, 17 octombrie 2006, intre orele 09:30 - 13:30, in sala Jade, la mezanin-ul Uzinexport Business Center din Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 8, Sector 1, la o dezbatere cu tema "Alegerile pentru Parlamentul European - cum ii alegem pe cei mai buni?'.
Citeste comunicatul...

8 septembrie 2006

Modificarea legislatiei pentru asigurarea transparentei in procesul de deconspirare a Securitatii
Constatand, cu ingrijorare, climatul de suspiciune generalizata si confuzia ce domina dezbaterea publica din Romania dupa valul de deconspirari din ultimele luni, organizatiile semnatare ale acestui apel cer Guvernului Romaniei sa modifice prin Ordonanta de Urgenta, fara nici o intarziere, legislatia privind deconspirarea Securitatii, astfel incat sa se asigure transparenta totala a procesului si sa se reduca riscul de manipulare.
Citeste comunicatul...

24 iulie 2006

ENEMO isi exprima sprijinul fata de activistii organizatiei Parteneriat si cere autoritatilor din Belarus sa elibereze imediat persoanele retinute
La sfarsitul lunii decembrie 2001, Asociatia Pro Democratia a contactat o serie de membri ai Parlamentarului Romaniei pentru a afla opinia dumnealor privind initiativa cetateneasca pentru Codul Electoral. In 7 ianuarie 2002, APD a dat publicitatii nu
Citeste comunicatul...

20 iulie 2006

Stop incercarilor de intimidare!
Clubul Focsani al Asociatiei Pro Democratia protesteaza fata de agresarea si amenintarea jurnalistilor Doina Ganea si Gabriel Sava de la "Ziarul de Vrancea" de catre presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, incident petrecut pe 18 iulie 2006.
Citeste comunicatul...

10 mai 2006

Liberul acces la informatiile de interes public - un drept in pericol?
Asociatia Pro Democratia va invita joi, 11 mai a.c., incepand cu orele 10.00, in Sala Jade a U Business Center din Blvd. Iancu de Hunedoara, nr. 8, sector 1, la o dezbatere cu tema "Liberul acces la informatiile de interes public: un drept in pericol?".
Citeste comunicatul...

11 aprilie 2006

Dialogurile politice: "Reforma: Intre politica si morala"
Asociatia Pro Democratia continua seria Dialogurilor Politice si va invita miercuri, 12 aprilie a.c., de la orele 19.00, in Clubul Prometheus, la o intalnire cu tema "Reforma: Intre politica si morala" la care vor participa Claudiu Secasiu (Presedintele Colegiului CNSAS), Constantin Ticu Dumitrescu (Membru in Colegiul CNSAS), Bogdan Olteanu (Presedintele Camerei Deputatilor), Ioan Oltean (Deputat PD) si Cristian Diaconescu (Purtator de cuvant PSD) si altii.
Vezi afisul evenimentului

6 aprilie 2006

Simptomele nepasarii si ale iresponsabilitatii la Sibiu
Asociatia Pro Democratia isi exprima ingrijorarea cu privire la tergiversarea, de mai mult de un an, a desemnarii unui inlocuitor al deputatului PD de Sibiu, Florin Muntean. Suntem de parere ca introducerea votului uninominal ar putea eficientiza, prin procedura alegerilor partiale anticipate, procesul de desemnare a succesorilor parlamentarilor ce renunta la mandatul lor si ar putea oferi legitimitate inlocuitorilor acestora.
Citeste comunicatul...

4 aprilie 2006

Protestele la CNSAS continua
Protestele la CNSAS continua.
Citeste apelul

29 martie 2006

Reforma morala la rascruce
Organizatiile semnatare constata cu ingrijorare reactivarea strategiilor diversioniste prin care se incearca compromiterea actiunii de deconspirare a politiei politice comuniste. Diversiunea personalizarii conflictului din Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) nu poate ascunde problema de fond, blocarea activitatilor de deconspirarea a Securitatii dupa 1989.
Citeste comunicatul...

7 martie 2006

Dialogurile Politice: "Migram sau nu migram: dilema politicii romanesti"
Asociatia Pro Democratia continua seria Dialogurilor Politice si va invita miercuri, 8 martie a.c., de la orele 19.00, in Clubul Prometheus, la o intalnire cu tema "Migram sau nu migram: dilema politicii romanesti" la care vor participa Bogdan Olteanu (Ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul), Ioan Olteanu si Dan Motreanu (deputati PD respectiv PNL si initatorii unui proiect de lege impotriva migratiei politice), Cristian Diaconescu (purtator de cuvant al PSD) si altii.
Vezi afisul evenimentului

7 martie 2006

Controlul averilor: datoria de a da socoteala
Asociatia Pro Democratia organizeaza miercuri, 8 martie a.c., intre orele 10.00 si 12.30, o dezbatere cu titlul "Controlul averilor: datoria de a da socoteala". Evenimentul se va desfasura Ón sala Jade situata la etajul 1 al Uzinexport Business Center din Blvd. Iancu de Hunedoara, nr. 8, sector 1, Bucuresti.
Citeste comunicatul...

28 februarie 2006

LEGIFERAREA SCLAVIEI DE PARTID
Presedintele Basescu - solicitat din nou sa nu promulge o lege adoptata de Parlament

O serie de organizatii civice protesteaza impotriva adoptarii de catre Parlamentul Romaniei a proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii 393/2004 privind Statutul alesilor locali. Agumentand ca aceasta lege este atat neconstitutionala, cat si antidemocratica, organizatiile semnatare i-au adresat Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o scrisoare deschisa prin care ii solicita sa nu promulge legea si sa o trimita in Parlament pentru re-examinare.
Citeste comunicatul...
Citeste scrisoarea adresata presedintelui Basescu

15 februarie 2006

Marian Vanghelie: donator catre PSD de peste 100 de ani
Recentele declaratii ale liderului PSD Sector 5, Bucuresti – dnul Marian Vanghelie – cu privire la suma de "doua milioane de dolari" pe care a donat-o catre PSD, ridica mari semne de intrebare asupra legalitatii relatiilor financiare
Citeste comunicatul...

10 februarie 2006

Societatea civila sprijina DNA in lupta anticoruptie
Organizatiile semnatare dezaproba votul de ieri al Senatului Romaniei, care este de natura sa compromita demersurile Departamentului National Anticoruptie Ón activitatea sa de combatere a coruptiei.
Citeste comunicatul...

9 februarie 2006

Reforma procesului electoral in dezbatere publica
Asociatia Pro Democratia are placerea sa va informeze ca isi continua eforturile de promovare a unei reforme electorale menite sa imbunatateasca procesul electoral din Romania si sa contribuie, totodata, la reformarea clasei politice.
Citeste comunicatul...