Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Presa » Arhiva English version
 
Comunicate de presa

Arhiva

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Arhiva

2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013

4 decembrie 2008Citeste comunicatul...

3 decembrie 2008

Invitatie Conferinta de Presa - Procesul de observare a scrutinului din 30 noiembrie si aplicarea noului sistem electoral in Romania – Concluzii
Asociatia Pro Democratia (APD) va invita joi, 4 decembrie 2008, incepand cu orele 10:30, la sediul din Bd. Maresal Alexandru Averescu, nr. 17, pavilion F, etaj 3, sector 1, Bucuresti (in incinta Complexului de Servicii Sociale Sf. Ecaterina) la conferinta de presa: „Procesul de observare a scrutinului din 30 noiembrie si aplicarea noului sistem electoral in Romania – Concluzii”.
Citeste comunicatul...

30 noiembrie 2008

Generozitate matinala
Asociatia Pro Democratia (APD) monitorizeaza alegerile parlamentare de astazi cu ajutorul celor aproximativ 800 de observatori APD impartiti in echipe mobile prezente, cu precadere, in mediul rural din 19 judete (Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Bistrita-Nasaud, Braila, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vrancea) si Bucuresti, al celor 15 observatori prezenti in sectiile din strainatate (Anglia, Austria, Italia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia si Ungaria) si al celor 22 de observatori internationali acreditati prin reteaua European Network of Election Monitoring Organizations (ENEMO) al carei secretariat il asigura APD.
Citeste comunicatul...
Sesizari orele 07.00-11.00

30 noiembrie 2008

Plimbarea electorala continua
Partidele politice au mobilizat resurse importante pentru castigarea alegerilor inclusiv prin incalcarea prevederilor legale. Astfel, pe langa recompensarea alegatorilor care voteaza cum li se cere, partidele politice desfasoara, pe tot parcursul zilei de astazi, activitati de transportare organizata a alegatorilor la urne.
Citeste comunicatul...
Sesizari orele 11.00-15.00

30 noiembrie 2008

Ciudatenii electorale
Procesul de votare se apropie de sfarsit, dar neregulile si ciudateniile electorale se tin lant. Observatorii Asociatiei Pro Democratia au fost martorii unor situatii de incalcari ale legii cel putin bizare in care au fost implicati membri ai partidelor politice si reprezentanti ai autoritatilor locale. APD va prezinta mai jos doar cateva din aceste situatii si va pune la dispozitie si filmul unei situatii de oferire a mitei electorale.
Citeste comunicatul...
Sesizari orele 15.00-20.00

30 noiembrie 2008

Alerta: Democratie la limita participarii
La alegerile parlamentare de astazi, 30 noiembrie, problema cea mai importanta a constituit-o gradul ridicat de absenteism, acest test electoral inregistrand cea mai scazuta prezenta la alegerile legislative din istoria post-comunista. Asociatia Pro Democratia considera ca lipsa de participare la vot a cetatenilor la aceste alegeri nu a fost cauzata de schimbarea sistemului de vot, ci de capacitatea redusa de comunicare a candidatilor cu cetatenii.
Citeste comunicatul...

26 noiembrie 2008

Observare in regim de avarie - Asociatia Pro Democratia nu va observa alegerile decat cu echipe mobile
In semn de protest fata de dispretul pentru transparenta si corectitudinea scrutinului din 30 noiembrie 2008 manifestat de catre actorii institutionali implicati in organizarea si desfasurarea acestuia, Asociatia Pro Democratia (APD) a decis sa observe alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat cu o misiune redusa, formata din echipe mobile de observatori. Acolo unde este posibil, aceste echipe mobile vor fi insotite si de reprezentanti acreditati ai mass-media.
Citeste comunicatul...

21 noiembrie 2008

Risc de frauda - Asociatia Pro Democratia atrage atentia asupra derivelor procedurale si cresterii amenintarilor la adresa corectitudinii alegerilor
Asociatia Pro Democratia (APD) isi manifesta ingrijorarea cu privire la cresterea semnificativa a riscurilor de fraudare a alegerilor din 30 noiembrie 2008. Consecinta directa a modului arbitrar si lipsit de transparenta de organizare si reglementare a alegerilor, a multiplicarii deciziilor de ordin normativ cel putin stranii, a lipsei de interes pentru rezolvarea problemelor relevate de precedentele scrutine, deriva procesului electoral de la bunele practici pune sub semnul intrebarii corectitudinea alegerilor si afecteaza grav libertatea observarii alegerilor si a informarii cetatenilor.
Citeste comunicatul...

18 noiembrie 2008

APD si Thinkopolis cheama candidatii in alegeri la discutii cu cetatenii
Asociatia Pro Democratia (APD) si Thinkopolis organizeaza, intre 19 si 28 noiembrie in Clubul Fabrica (strada 11 Iunie, nr. 50), o serie de sase forumuri de candidati pentru fiecare dintre cele sase sectoare ale municipiului Bucuresti. Aceste dezbateri au ca scop informarea cetatenilor cu privire la programul politic al candidatilor in alegerile parlamentare din colegiile municipiului Bucuresti. Cele sase forumuri vor oferi candidatilor la Camera Deputatilor si Senat sansa de a discuta cu alegatorii din colegiul lor si de a le raspunde in mod direct la intrebari.
Citeste comunicatul...

14 noiembrie 2008

Asociatia Pro Democratia la majorat
Mult a fost, putin a mai ramas. Asociatia Pro Democratia (APD) a implinit 18 ani. 18 ani in care a derulat proiecte, a reformat sisteme, dar mai ales a convins oamenii ca democratia trebuie aparata si consolidata. Si pentru ca 18 ani este o stare si o varsta unica, avem in plan multe momente pe masura.
Citeste comunicatul...

14 noiembrie 2008

Capcanele uninominalului
Asociatia Pro Democratia si Teatrul National din Bucuresti organizeaza duminica, 16 noiembrie, incepand cu ora 11:00, dezbaterea "Capcanele uninominalului".
Citeste comunicatul...

12 noiembrie 2008

Presedintii BESV isi fac temele din timp
Asociatia Pro Democratia (APD) si Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) vor transmite, in cursul acestei saptamani, o serie de materiale informative destinate viitorilor presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare cu privire la schimbarile aduse, prin intermediul Legii 35/2008, in organizarea si desfasurarea alegerilor pentru desemnarea reprezentantilor in Camera Deputatilor si Senat ce vor avea loc pe 30 noiembrie 2008.
Citeste comunicatul...

11 noiembrie 2008

Scanteia curajului – Portretele dizidentilor din Belarus
Asociatia Pro Democratia (APD) si organizatia People in Need din Republica Ceha va invita, incepand de miercuri, 12 noiembrie, ora 17:00, in foaierul din fata salii Atelier a Teatrului National Bucuresti, la expozitia fotografica “Scanteia curajului”.
Citeste comunicatul...

11 noiembrie 2008

Tara, tara vrem observatori....
.... si legi sa avem ce face cu ei!

In ziua inceperii campaniei electorale, Asociatia Pro Democratia (APD) adreseaza tuturor institutiilor publice centrale precum si tuturor actorilor politici un apel la responsabilitate si rigurozitate in pregatirea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat ce se vor desfasura duminica, 30 noiembrie 2008.
Citeste comunicatul...

10 noiembrie 2008

In curte, daca se poate!
Transparenta alegerilor pusa in pericol de reglementari excesive

Asociatia Pro Democratia (APD), Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) isi exprima stupefactia fata de adoptarea, de catre Biroul Electoral Central, a Deciziei 47/D/6.11.2008 prin care se reglementeaza faptul ca observatorii organizatiilor neguvernamentale, precum si reprezentantii institutiilor mass-media acreditate la alegerile din 30 noiembrie 2008 "au acces numai in spatiile special amenajate in acest sens" (art. 1) si "pot stationa numai in spatiul stabilit in acest sens in sala de votare de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare" (art. 2).
Citeste comunicatul...
Solicitare decizia 47

31 octombrie 2008

Apel la tratament egal si informare electorala!
In ziua inceperii campaniei electorale, Asociatia Pro Democratia (APD) adreseaza tuturor institutiilor publice centrale precum si tuturor actorilor politici un apel la responsabilitate si rigurozitate in pregatirea alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat ce se vor desfasura duminica, 30 noiembrie 2008.
Citeste comunicatul...

27 octombrie 2008

Democratie in comunitatile mici - buna guvernare la noi acasa
Asociatia Pro Democratia (APD) si Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) finalizeaza proiectul "Democratie in comunitatile mici", desfasurat in 20 de comunitati din Romania, cu scopul de a spori implicarea cetatenilor in procesul de luare a deciziilor publice la nivel local.
Citeste comunicatul...

16 octombrie 2008

"Tacerea ta ne costa" la final
Asociatia Pro Democratia (APD), Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Agentia pentru Strategii Guvernamentale (ASG) organizeaza vineri, 17 octombrie 2008, incepand cu orele 10.00, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Sala Ardealul (Bd. Octavian Goga nr. 2, Et. 2, Intrare B, Sector 3, Bucuresti) dezbaterea Avertizare in interes public – instrument eficient de promovare a integritatii publice.
Citeste comunicatul...

16 octombrie 2008

Pe hartie stam bine, finantarea-i underground
Asociatia Pro Democratia (APD) anunta finalizarea analizei cu privire la cheltuielile partidelor politice in campania electorala pentru alegerile din iunie 2008, prin compararea datelor rezultate din monitorizarea publicitatii outdoor si a presei scrise cu informatiile privind raportarile partidelor politice primite la Autoritatea Electorala Permanenta.
Citeste comunicatul...

15 octombrie 2008

Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala
Asociatia Pro Democratia (APD), Centrul de Resurse pentru participare publica (CeRe) si Agentia de Monitorizare a Presei ActiveWatch (AMP) va invita joi, 16 octombrie 2008, la ora 10.00 la conferinta finala din cadrul proiectului "Parteneriat pentru buna guvernare si dezvoltare locala" ce se va desfasura in Sala Millenium a Modern International Business Center, B-dul Carol I nr.34-36, Bucuresti (in cladirea Bursei de Valori Bucuresti)
Citeste comunicatul...

30 septembrie 2008

Votul uninominal pe intelesul tuturor
Actiunea care da valoare unei democratii este votul cetatenilor. Nimic bun nu se poate intampla fara un vot corect si informat. Totodata un vot in cunostinta de cauza este primul pas catre o guvernare in care sa putem avea incredere.
Citeste comunicatul...

14 august 2008

Deriva statului de drept
Clasa politica romaneasca refuza sa puna in practica principiul separatiei puterilor in stat

Organizatiile semnatare constata cu ingrijorare tendinta clasei politice de a compromite activitatile anticoruptie si incercarile de consolidare a institutiilor statului de drept. Votul majoritatii deputatilor in sesiunea extraordinara din 13 august 2008 in cazurile Nastase si Mitrea da o lovitura dura separatiei puterilor in stat si independentei justitiei. Pronuntandu-se intr-o chestiune juridica asupra careia nu au competenta, deputatii au ignorat atat Constitutia, cat si practica bunei guvernari.
Citeste comunicatul...

13 august 2008

Maraton de dat mana pentru pace
Opriti conflictul armat din Georgia!

Organizatiile semnatare au organizat miercuri, 13 august 2008, incepand cu orele 19.00, un flash-mob - maraton pentru pace in Georgia. Participantii la acest eveniment s-au organizat in doua grupuri - unul pe Sos. P. Kiseleff in fata Muzeului Taranului Roman si altul la Arcul de Triumf - si au mers unii spre ceilalti pana la Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti (sos. P. Kiseleff nr. 6). Acolo participantii si-au dat mana intre ei si au aprins lumanari in memoria victimelor din Georgia cerand incetarea confruntarilor armate din aceasta tara.
Citeste comunicatul...

14 iulie 2008

E vremea colegiilor! Cum vor fi insa decupate?
Asociatia Pro Democratia (APD) constata cu ingrijorare ca decupajul electoral al colegiilor uninominale, realizat in extremis abia dupa alegerile locale, creaza controverse politice grave ce risca sa compromita, inca inainte de aplicarea sa, minima reforma electorala posibila in virtutea noii legi a alegerilor parlamentare. Amintind ca legea electorala este rezultatul unui compromis politic realizat in urma unui proces dificil de negocieri care s-au desfasurat in mai multe etape intre martie 2007 si martie 2008, APD face apel la toate partidele politice parlamentare sa dovedeasca responsabilitate si sa creeze conditiile pentru o solutionare consensuala a divergentelor legate de decuparea colegiilor uninominale.
Citeste comunicatul...

2 iulie 2008

Punct si de la capat
De la locale spre campania si alegerile parlamentare

Asociatia Pro Democratia va invita joi, 3 iulie a.c., incepand cu orele 10.00, la dezbaterea cu titlul "Punct si de la capat. De la locale spre campania si alegerile parlamentare" ce se va desfasura in Sala Jade, la mezanin-ul Uzinexport Business Center din Blvd. Iancu de Hunedoara, nr. 8, sector 1, Bucuresti.
Citeste comunicatul...

17 iunie 2008

Clarificari in cazul influentarii alegatorilor din complexul studentesc Regie
In dupa amiaza zilei de 15 iunie Asociatia Pro Democratia a fost sesizata telefonic asupra posibilelelor presiuni exercitate asupra studentilor din Regie prin care pastrarea locurilor in caminele studentesti ar fi fost conditionata de votul pentru un candidat. Informatia indica drept posibila sursa a presiunilor pe Rectorul Universitatii Politehnice.
Citeste comunicatul...
Solicitare

17 iunie 2008

Mandat de primar castigat cu pumnul in Romania anului 2008
In judetul Suceava, un observator al Asociatiei Pro Democratia a fost agresat fizic

In seara de 15 iunie a.c. in comuna Slatina, judetul Suceava, un observator al Asociatiei Pro Democratia care parasea sectia de votare dupa incheierea numararii voturilor precum si tatal acestuia au fost agresati fizic de doua grupuri de persoane, la doar cativa metri de doua masini de Politie. Printre persoanele care au recurs la un astfel de comportament, victmele l-au identificat pe fiul Primarului reales in functie.
Citeste comunicatul...

15 iunie 2008

Avant matinal la alegerile locale
In prima parte a zilei de vot a turului II al alegerilor locale, Asociatia Pro Democratia (APD) remarca activitatea electorala intensa la sectiile de votare, chiar si inainte de deschiderea legala a sectiilor de votare.
Citeste comunicatul...
Sesizari 07:00 - 11:00

15 iunie 2008

Presiuni si abuzuri academice si administrative
Pe parcursul zilei de astazi, Asociatia Pro Democratia a identificat nereguli si incalcari ale legislatiei electorale ale celor trei principale partide politice aflate in competitia electorala in turul II al alegerilor locale.
Citeste comunicatul...
Sesizari 11.00 - 21.00

13 iunie 2008

Cu ochii pe alegeri!
Cetatenii si observatorii APD monitorizeaza turul 2 al alegerilor locale

Asociatia Pro Democratia (APD) va observa organizarea si desfasurarea procesului electoral de duminica, 15 iunie a.c., pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale prin intermediul observatorilor APD. In plus, APD va pastra legatura cu toti cetatenii care se prezinta la vot si care doresc sa semnaleze nereguli in desfasurarea alegerilor locale.
Citeste comunicatul...

11 iunie 2008

Alegatorii fictivi - un test netrecut de autoritatile romane
Asociatia Pro Democratia ingrijorata de decizia nr. 149 a BEC

Asociatia Pro Democratia (APD) isi exprima ingrijorarea fata de adoptarea, de catre Biroul Electoral Central, a Hotararii nr. 149/9 iunie a.c. prin care termenul de "domiciliu" din art. 3, alin. 3 al Legii 67/2004 este definit in sens limitativ si anume "domiciliul stabilit inainte de 1 iunie 2008, data la care a avut loc turul I al alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale".
Citeste comunicatul...

4 iunie 2008

Chiar era nevoie de inca un Stefanesti?
Suspiciunile din 2004 ale Asociatiei Pro Democratia, confirmate in 2008

Asociatia Pro Democratia (APD) considera ca decizia Biroului Electoral Central in cazul turului I al alegerilor locale din 1 iunie a.c. din localitatea Stefanesti este corecta, insa subliniaza faptul ca aceasta ar trebui replicata in cazul mai multor circumscriptii electorale de la aceste alegeri.
Citeste comunicatul...
Ordonanta Parchet Judecatoria Cornetu

1 iunie 2008

Alegeri noi, nereguli vechi
Asociatia Pro Democratia (APD) monitorizeaza turul I al alegerilor locale de astazi cu ajutorul celor aproximativ 1.700 de observatori APD prezenti, cu precadere, in mediul rural din 24 de judete (Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea si Vrancea) si al celor 4 observatori internationali acreditati prin reteaua European Network of Election Monitoring Organizations (ENEMO) al carei secretariat il asigura APD.
Citeste comunicatul...
Sesizari 7:00 - 11:00

1 iunie 2008

"Insotitorii de profesie" - o noua ocupatie in Romania electorala
Votul la alegerile locale din 1 iunie pare sa fi contribuit la aparitia unei noi ocupatii electorale, aceea de "insotitor de profesie" care, prin activitatea pe care o desfasoara, depaseste limitele legislatiei electorale.
Citeste comunicatul...
Sesizari 11:00 - 15:00

1 iunie 2008

Aglomeratii (ne)spontane la urne
In ultima parte a zilei de vot, Asociatia Pro Democratia semnaleaza noi tipuri de nereguli semnalate de catre observatorii sai din toata tara precum si de catre cetatenii care continua sa ne contacteze la tel verde 0800 070 100.
Citeste comunicatul...
Sesizari 15:00 - 20:00

1 iunie 2008

La vremuri noi, reguli noi
Concluziile APD la finalul zilei de vot

Concluziile Asociatiei Pro Democratia la sfarsitul zilei de votare contureaza o imagine a turului I al alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale in care scaderea prezentei la vot a cetatenilor a crescut miza alegerilor si a sporit tentatia de tranzactionare a voturilor. Sugestiile APD converg catre imbunatatirea si actualizarea legislatiei electorale pentru a raspunde celor mai noi provocari la adresa transparentei si corectitudinii proceselor electorale, incepand cu desfasurarea campaniei electorale si incheind cu inchiderea sectiilor de votare si numararea voturilor.
Citeste comunicatul...

29 mai 2008

Cu ochii pe alegeri!
Cetatenii si observatorii APD monitorizeaza turul 1 al alegerilor locale

Asociatia Pro Democratia (APD) va observa organizarea si desfasurarea procesului electoral de duminica, 1 iunie a.c., pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale prin intermediul observatorilor APD. In plus, APD va pastra legatura cu toti cetatenii care se prezinta la vot si care doresc sa semnaleze nereguli in desfasurarea alegerilor locale.
Citeste comunicatul...

29 mai 2008

O campanie de doi lei (...si ceva)
Asociatia Pro Democratia (APD) va invita vineri, 30 mai a.c., incepand cu orele 11.00, la sediul sau din Bd. Maresal Al. Averescu, nr. 17, pavilion F, etaj 3, sector 1, Bucuresti ( zona Arcul de Triumf - Manastirea Casin ) la conferinta de presa cu scopul lansarii rezultatelor preliminare de monitorizare a cheltuielilor partidelor politice din campania electorala pentru alegerile locale.
Citeste comunicatul...

13 mai 2008

Fii cu ochii pe ei, mai mult decat isi doresc!
Asociatia Pro Democratia recruteza observatori pentru alegerile locale

Asociatia Pro Democratia (APD) anunta lansarea campaniei de recrutare de observatori pentru monitorizarea alegerilor locale din 1 si 15 iunie 2008. Cetatenii interesati de transparenta si corectitudinea alegerilor pentru desemnarea presedintelui Consiliului Judetean, a consilierilor locali si judeteni si a primarilor, sunt invitati sa ni se alature, in pregatirea si derularea activitatilor de monitorizare a procesului electoral.
Citeste comunicatul...

12 mai 2008

Lupul isi schimba parul, dar naravul ba!
Apel la corectitudine si echidistanta politica ale institutiilor statului

Asociatia Pro Democratia (APD) isi exprima preocuparea cu privire la implicarea institutiilor publice centrale si locale, precum si a reprezentantilor acestora in sustinerea unor candidaturi din campania electorala pentru alegerile locale.
Citeste comunicatul...

7 mai 2008

Cat si cum vor cheltui partidele in campanie?
In continuarea preocuparilor sale pentru transparenta finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, Asociatia Pro Democratia (APD) anunta lansarea campaniei de monitorizare a cheltuielilor principalelor partide politice in campania electorala pentru alegerile locale din 1 si 15 iunie.
Citeste comunicatul...

23 aprilie 2008

Excese si curiozitati (pre)electorale
Asociatia Pro Democratia semnaleaza probleme administrative si politice din teritoriu

Continuand demersul de semnalare a problemelor legate de alegerile locale din 1 si 15 iunie 2008, Asociatia Pro Democratia (APD) atrage atentia asupra neregulilor administrative si a actiunilor politice ilegale identificate la nivel local.
Citeste comunicatul...
Excursie gratuita
Anunt Bascov

21 aprilie 2008

E vreun arbitru pe teren?
La alegerile locale, Asociatia Pro Democratia recomanda masuri sporite de prevenire a fraudei. Cu mai putin de doua saptamani inaintea startului campaniei electorale si cu o zi inaintea termenului limita pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile locale, Asociatia Pro Democratia (APD) atrage atentia asupra problemelor cadrului legislativ care reglementeaza organizarea si desfasurarea acestui proces electoral.
Citeste comunicatul...

13 martie 2008

In sfarsit avem uninominal!
Asociatia Pro Democratia (APD) isi exprima satisfactia cu privire la incheierea procesului legislativ privind introducerea scrutinului uninominal la mai bine de 13 ani de cand a demarat campania de reformare a sistemului electoral din Romania.
Citeste comunicatul...

3 martie 2008

Cu ochii pe uninominal
Asociatia Pro Democratia (APD) participa marti, 4 martie 2008, la sedinta Camerei Deputatilor in cadrul careia se va dezbate proiectul de lege privind introducerea votului uninominal. APD isi continua, prin acest demers, implicarea in monitorizarea modului in care proiectul de lege privind introducerea votului uninominal evolueaza in Parlament.
Citeste comunicatul...

29 februarie 2008

CNSAS la rascruce
Accesul la arhive si deconspirarea Securitatii – o necesitate morala si politica

Asociatia Pro Democratia (APD) si Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) organizeaza luni, 3 martie a.c., incepand cu orele 12.00, in sala Mihai Viteazu a Palatului Parlamentului (intrarea A2S2 dinspre Blvd. Izvor) la dezbaterea „CNSAS la rascruce. Accesul la arhive si deconspirarea Securitatii - o necesitate morala si politica”.
Citeste comunicatul...

25 februarie 2008

Alegerile si finantarea partidelor politice in Romania
Asociatia Pro Democratia (APD) si Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) organizeaza marti, 26 februarie 2008, incepand cu orele 12:00, in sala Jade, la mezanin-ul Uzinexport Business Center (din Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 8, Sector 1) masa rotunda cu tema „Alegerile si finantarea partidelor politice in Romania”.
Citeste comunicatul...

20 februarie 2008

Ultima repriza
Asociatia Pro Democratia a deblocat discutiile privind uninominalul

In urma invitatiei lansate de Asociatia Pro Democratia (APD), marti, 19 februarie a.c., a avut loc, la sediul organizatiei, ultima intalnire din sirul negocierilor vizand deblocarea procesului legislativ privind promovarea votului uninominal. In urma consultarilor, formatiunile politice participante – Partidul Conservator, Partidul National Liberal, Partidul Social Democrat, Uniunea Democrata Maghiara din Romania - au convenit asupra unei solutii de compromis care presupune initierea unei proceduri parlamentare rapide pentru adoptarea legii electorale pana cel tarziu in prima parte a lunii martie.
Citeste comunicatul...

4 februarie 2008

Din nou la masa negocierilor privind uninominalul
Asociatia Pro Democratia invita marti, 5 februarie 2008, incepand cu orele 17.00 la sediul sau din Bd. Maresal Al. Averescu, nr. 17, Pavilion F, etaj 3, sector 1, Bucuresti reprezentantii partidelor politice la reluarea discutiilor pe marginea reformei electorale din Romania intr-un moment de impas al acestui demers.
Citeste comunicatul...

2 februarie 2008

PROTEST IMPOTRIVA RESTAURATIEI
In urma deciziei nr.51/2008 a Curtii Constitutionale prin care a declarat ca fiind neconstitutionale dispozitiile Legii 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste, care produce o adevarata restauratie a regimului comunist, organizatiile semnatare solicita Guvernului, Parlamentului si Presedintelui Romaniei urmatoarele: ...
Citeste comunicatul...

29 ianuarie 2008

Parlamentari fiti responsabili!
Cu o zi inainte de rediscutarea proiectului de lege privind introducerea votului uninominal in comisiile juridice ale Parlamentului, Asociatia Pro Democratia (APD) constata, cu ingrijorare, relansarea tentativei de blocare a reformei electorale.
Citeste comunicatul...

6 ianuarie 2008

Asociatia Pro Democratia a observat alegerile prezidentiale anticipate din Georgia
Asociatia Pro Democratia (APD) a observat desfasurarea alegerilor prezidentiale anticipate din Georgia organizate ieri, 5 ianuarie a.c., ca parte a misiunii de observare a Retelei Europene a Organizatiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO).
Citeste comunicatul...
Citeste raportul ENEMO