Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Presa » Arhiva English version
 
Comunicate de presa

Arhiva

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Arhiva

2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013

8 decembrie 2009

Prin transparenta spre un proces electoral corect
Asociatia Pro Democratia (APD), Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), CNS „Cartel ALFA”, Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Transparency International Romania (TI-Ro) cer autoritatilor competente sa ia masurile necesare pentru solutionarea cat mai transparenta a contestatiilor privind neregulile semnalate in procesul de votare din 22 noiembrie si 6 decembrie 2009.
Citeste comunicatul...

6 decembrie 2009

Sectiile speciale, punctul nevralgic al votului din 6 decembrie
Ziua de 6 decembrie demonstreaza înca o data, daca mai era nevoie, ca legea electorala si etica profesionala nu conteaza cand în joc se afla cinci ani din viitorul Romaniei si implicit al cetatenilor sai. Partidele implicate în cursa pentru Presedintie continua campania electorala, încalcand normele legii, iar unele institutii mass-media, profitand de vidul de reglementare, confunda informarea telespectatorilor cu influentarea votului.
Citeste comunicatul...

6 decembrie 2009

Stefanesti ataca din nou
In urma cu an si jumatate comuna Stefanesti de Jos din judetul Ilfov castiga o trista faima si intra in topul localitatilor in care legea electorala nu era obligatorie, ci doar optionala. Pe 6 decembrie revine in forta cu nereguli, amenintari si turism electoral. Astfel, la sectia de votare 231, sapte observatori ai Fundatiei Milennium for Human Rights au influentat votul alegatorilor. In ciuda faptului ca presedintele biroului electoral al sectiei de votare (BESV) a luat masurile necesare evacuarii lor din sala, acestia au revenit amenintand membrii BESV.
Citeste comunicatul...

6 decembrie 2009

Sectiile speciale opresc votul mai devreme in judetul Ilfov
Inca o zi de votare se apropie de sfarsit, dar neregulile si abuzurile nu dau semne ca s-ar opri. Institutiile responsabile au fost, si de aceasta data, neputincioase in fata isteriei create in jurul sectiilor speciale, accentuand gradul de dezamagire si frustrare al cetatenilor romani care si-au ales sau inca isi mai aleg Presedintele.
Citeste comunicatul...

2 decembrie 2009

Despre o campanie fara principii
Asociatia Pro Democratia (APD) condamna lipsa de etica si profesionalism care defineste campania electorala pentru functia de Presedinte al Romaniei. APD a constatat cu stupoare faptul ca propriul sau nume este folosit abuziv de catre simpatizantii candidatului Traian Basescu, ca instrument electoral pe prodemocratiapentru.basescu.ro/. Acest domeniu este gazduit, de altfel, de GMP Advertising, firma implicata direct in campania actualului Presedinte.
Citeste comunicatul...

22 noiembrie 2009

Dimineata la vot cu stampile pierdute si observatori amenintati
Slaba pregatire a membrilor birourilor electorale ale sectiilor de votare (BESV) si lipsa campaniilor de informare si-au spus din nou cuvantul. Primele ore ale votului pentru Presedintele Romaniei au scos la iveala o serie de nereguli deja impamantenite in practica electorala romaneasca deficitara.
Citeste comunicatul...

22 noiembrie 2009

Cat de speciale sunt sectiile speciale?
Ca de fiecare data cand sunt organizate pentru binele proceselor electorale romanesti, sectiile speciale devin instrumentul preferat al grupurilor care fraudeaza constant votul si bazele statului de drept. Iar organizarea concomitenta a doua scrutine in aceste sectii speciale reuseste doar sa amplifice neregulile deja traditionale in aceste cazuri.
Citeste comunicatul...

22 noiembrie 2009

Votul din 22 noiembrie, intre asteptare si confuzie
Pentru aproape jumatate dintre romani votul pentru Presedinte se pare ca nu mai are nicio importanta, iar pentru cei care au dorit totusi sa-si exercite acest drept, procesul de votare s-a transformat intr-o lunga asteptare. Este cu precadere cazul alegatorilor care au votat in sectiile speciale. Pe parcursul intregii zile, Asociatia Pro Democratia (APD) a sesizat nereguli grave in modul de organizare a acestor sectii, atat prin intermediul observatorilor sai din intreaga tara, cat si prin intermediul liniei TelVerde, 0800 070 100.
Citeste comunicatul...

20 noiembrie 2009

22 noiembrie, testul pe cinci ani al democratiei romanesti
La capatul unei campanii electorale dominata de atacuri si lipsita de platforme electorale reale, romanii se pregatesc sa isi aleaga Presedintele pentru urmatorii cinci ani. Ultimul din seria proceselor electorale derulate in ultimii doi ani, scrutinul pentru Presedintele Romaniei risca sa escaladeze criza politica cvasi permanenta a societatii romanesti, amplificata in acest an de criza economica globala.
Citeste comunicatul...

16 noiembrie 2009

In timp ce perceptia fraudei electorale creste, partidele incalca legea
Campania electorala a candidatilor pentru Presedintia Romaniei se apropie de sfarsit, reusind, din pacate, sa convinga din ce in ce mai multi romani ca alegerile se fraudeaza. Cu doar sase zile inaintea votului din 22 noiembrie, 66% dintre romani cred ca procesul care confera legitimitate Presedintelui Romaniei si institutiilor statului nu depinde in niciun fel de dreptul lor democratic de a-si alege reprezentantii.
Citeste comunicatul...

9 noiembrie 2009

Observatorii organizatiilor fantoma "pazesc" votul din 22 noiembrie si 6 decembrie
Alianta pentru Alegeri Corecte, alcatuita din Asociatia Pro Democratia (APD), Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si Cartel Alfa, alaturi de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), atrage atentia asupra pericolului de discreditare a institutiei observatorului intern si implicit a eforturilor organizatiilor civice de a monitoriza neutru si obiectiv procesele electorale, ca urmare a inmultirii semnificative a organizatiilor fantoma acreditate sa observe alegerile.
Citeste comunicatul...

16 octombrie 2009

Program de campanie electorala al Aliantei pentru Alegeri Corecte
Alianta pentru Alegeri Corecte, alcatuita din Asociatia Pro Democratia (APD), Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si Cartel Alfa, va invita luni, 19 octombrie, la conferinta de presa in care isi va lansa programul privind campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Conferinta va avea loc la ora 11:00, la sediul AMP din: Calea Plevnei, nr. 98, bl. 10 C, Sector 1.
Citeste comunicatul...

15 octombrie 2009

Numara cu noi pana la 1.000
Asociatia Pro Democratia (APD) lanseaza campania nationala de recrutare a 1.000 de observatori pentru monitorizarea alegerilor prezidentiale din 22 noiembrie si 6 decembrie 2009. APD invita, pe aceasta cale, toti cetatenii interesati de transparenta si corectitudinea scrutinului pentru alegerea Presedintelui Romaniei sa ia parte la misiunea de observare a acestuia.
Citeste comunicatul...

5 octombrie 2009

Vrei sa ajungi parlamentar? Asociatia Pro Democratia si Camera Deputatilor te provoaca!
Asociatia Pro Democratia (APD) si Camera Deputatilor organizeaza, la Palatul Parlamentului, in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2009, Parlamentul Tinerilor – editia a treia, o simulare a procesului decizional din cadrul Parlamentului Romaniei, pe grupuri si comisii parlamentare, precum si in plen.
Citeste comunicatul...

29 septembrie 2009

APD aduce educatia pentru democratie in scoli
Asociatia Pro Democratia (APD) anunta inceperea predarii cursului „Educatie pentru democratie” in 21 de licee din Brasov, Cluj, Focsani, Onesti, Sibiu, Timisoara si municipiul Bucuresti. „Educatie pentru democratie” este un curs optional elaborat de APD, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI).
Citeste comunicatul...

27 septembrie 2009

Indemn la o dezbatere electorala corecta
Asociatia Pro Democratia (APD) si-a ales, in cadrul Adunarii Generale derulata intre 25 si 26 septembrie 2009, membrii Consiliului de Conducere al APD. Domnul Cristian Pirvulescu a fost reales in functia de presedinte APD, alaturi de Alidor Szabo, Constantin Marza, Cornel Negrea, Ramona Mezei, Vasile Chiru, Vlad Radu in calitate de vicepresedinti.
Citeste comunicatul...

23 septembrie 2009

Doar o zi pana la semnarea unui acord privind Pactul pentru Justitie
Premisele Pactului pentru Justitie vor fi semnate joi, 24 septembrie, de catre reprezentantii magistratilor si ai partidelor politice, in urma seriei de intalniri facilitata de societatea civila, prin Alianta pentru Statul de Drept, formata din Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Asociatia Pro Democratia (APD), Centrul de Resurse Juridice (CRJ) si Transparency International Romania (TI-Ro).
Citeste comunicatul...

22 septembrie 2009

Invitatie la realizarea Pactului pentru Justitie
Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Asociatia Pro Democratia (APD), Centrul de Resurse Juridice (CRJ) si Transparency International Romania (TI-Ro), reunite in Alianta pentru Statul de Drept va invita astazi, 22 septembrie 2009, la ora 16:00, la hotel Novotel, Calea Victoriei nr. 37b, sala Paris, la continuarea dialogului pentru formularea unui Pact pentru Justitie.
Citeste comunicatul...

17 septembrie 2009

Medierea crizei - Invitatie la realizarea Pactului pentru Justitie
Constatand existenta unui diferend grav intre puterea judecatoreasca si cea executiva, pornind de la primordialitatea principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, intelegand urgenta refondarii statului de drept pe baze consensuale,
Citeste comunicatul...

14 septembrie 2009

Constituirea BEC - primul esec in organizarea corecta a alegerilor prezidentiale
Constatand starea de criza in care a plonjat Romania ca urmare a imposibilitatii constituirii Biroului Electoral Central (BEC), a tendintei partidelor politice de a aborda problema organizarii si corectitudinii proceselor electorale intr-o maniera unilaterala si a cresterii alarmante a procentului cetatenilor care cred ca alegerile din Romania sunt fraudate*, Active Watch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Cartel Alfa si Asociatia Pro Democratia (APD) anunta constituirea Aliantei pentru Alegeri Corecte.
Citeste comunicatul...

18 august 2009

63% teama de frauda electorala inaintea alegerilor prezidentiale
Cu trei luni inaintea scrutinului pentru desemnarea Presedintelui Romaniei, 63% dintre cetatenii romani cred ca alegerile sunt fraudate, in timp ce, in luna mai, numarul acestora se situa la 52%. Datele reprezinta concluzia celui mai recent sondaj de opinie realizat la comanda Asociatiei Pro Democratia (APD) de catre Compania de Cercetare Sociologica si Branding, intre 23 si 27 iulie 2009, pe un esantion reprezentativ de 1.009 persoane, cu o eroare tolerata de 3,1%.
Citeste comunicatul...

12 august 2009

Dezbateri de vara la Moieciu
In ultima luna a vacantei de vara, 50 de liceeni si profesori se vor intrece timp de trei zile intr-un turneu de dezbateri pe teme europene. Intre 12 si 15 august, la Moieciu (judetul Brasov), 14 echipe de debate din toata tara isi vor sustine opiniile in ceea ce priveste federalizarea Uniunii Europene si organizarea de referendumuri pentru ratificarea tratatelor institutive in cadrul Forumului National „Exercitii UE”.
Citeste comunicatul...

9 iunie 2009

Tinerii si-au ales Parlamentul European!
Asociatia Pro Democratia (APD) a organizat pe data de 27 mai 2009 o simulare a alegerilor europene in 45 de licee din Romania. Tinerii au fost invitati, intre orele 9:00 si 15:00 sa aleaga intre grupurile politice din cadrul Parlamentului European, institutie care este pe cale de a-si incheia mandatul.
Citeste comunicatul...

7 iunie 2009

Vot multiplu pentru Parlamentul European
Asteptate cu putin interes de majoritatea cetatenilor romani si precedate de o slaba campanie de informare si promovare din partea partidelor politice, alegerile de astazi pentru desemnarea reprezentantilor din Romania in Parlamentul European se inscriu in lista proceselor electorale caracterizate de nereguli.
Citeste comunicatul...

7 iunie 2009

De-a valma pe listele suplimentare
Desi procesul de votare pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European se apropie de sfarsit, prezenta la vot ramane una extrem de scazuta. Datele furnizate de Biroul Electoral Central (BEC) la ora 17:30 indicau un procent de participare la vot de doar 14,95% pana la ora 16:00.
Citeste comunicatul...

7 iunie 2009

Marele invingator: absenteismul
Absenteismul a devenit castigatorul detasat al alegerilor europene de astazi, 7 iunie. Cu o rata de participare de doar 21,63% la ora 19:00, sarcina partidelor politice si a candidatilor independenti de a obtine mandate in Parlamentul European a fost considerabil usurata. Acest context a favorizat, insa, si cresterea potentialului de frauda. Astfel, diferenta foarte mare dintre procentul alegatorilor din mediul urban, 16,26%, fata de mediul rural, 29,02%, intareste suspiciunile privind practica turismului electoral, ca mijloc de influentare a rezultatului alegerilor.
Citeste comunicatul...

4 iunie 2009

52% dintre romani cred ca alegerile sunt fraudate
Perpetuarea neregulilor la procesele electorale derulate in ultimii 19 ani ii determina pe 52% dintre romani sa considere ca alegerile din Romania sunt fraudate. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie privind perceptia romanilor despre fraudarea alegerilor, realizat intre 24 si 27 mai 2009, de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) si comandat de Asociatia Pro Democratia (APD).
Citeste comunicatul...

4 iunie 2009

Precizari referitoare la sondajul de opinie "Perceptia fraudei electorale"
Avand in vedere prevederile Legii 33/2007 cu modificarile si completarile ulterioare, art. 17.1, al. (3), privind interzicerea prezentarii de sondaje de opinie, televoturi sau anchete facute pe strada cu 48 de ore inainte de ziua de referinta, va furnizam inca de astazi datele de baza ale sondajului ”Perceptia fraudei electorale”, realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) si comandat de Asociatia Pro Democratia (APD).
Citeste comunicatul...

2 iunie 2009

Alege un internship la cabinetele parlamentare!
Asociatia Pro Democratia (APD) anunta lansarea procesului de selectie in cadrul programului “Internship la cabinetele parlamentare”. Tinerii cu varsta de maxim 25 de ani care doresc sa activeze timp de trei luni in cadrul unui birou parlamentar din propriul judet, sunt invitati sa transmita un CV si o scrisoare de intentie, de maxim o pagina, pe adresa ana-maria.mosneagu@apd.ro, pana la data de 15 iunie 2009.
Citeste comunicatul...

25 mai 2009

APD organizeaza alegeri europene pe 27 mai!
Pentru prima data in cei 18 ani de activitate, Asociatia Pro Democratia (APD) va organiza alegerile! „Alegeri europene – Repetitie generala” este o simulare a procesului de vot, adresata elevilor din clasele a XI-a si a XII-a din 45 de licee din tara pentru a-i informa cu privire la procesul de derulare a alegerilor si grupurile politice din cadrul Parlamentului European.
Citeste comunicatul...

20 mai 2009

Schimbare de management la nivelul Asociatiei Pro Democratia
Asociatia Pro Democratia (APD) anunta cu regret demisia domnisoarei Ana-Maria Mosneagu din functia de Director executiv al organizatiei, pe care a detinut-o in ultimii doi ani. Atributiile sale vor fi preluate, pana la numirea unui nou Director executiv, de catre domnisoara Irina Bujder, Director adjunct al APD.
Citeste comunicatul...

20 mai 2009

Prinde Europa! Si castiga o vizita la Bruxelles!
Asociatia Pro Democratia (APD), in parteneriat cu postul de televiziune Antena 3, va desfasura in perioada 29 – 30 mai evenimentul “Prinde Europa!”. APD si Antena 3 isi propun astfel sa stimuleze interesul tinerilor fata de problematicile europene si participarea la alegerile pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in cadrul Parlamentului European din 7 iunie 2009.
Citeste comunicatul...

12 mai 2009

Votam pentru Europa! Observam in Romania!
Asociatia Pro Democratia (APD) invita toti cetatenii interesati de transparenta si corectitudinea alegerilor pentru desemnarea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European din 7 iunie 2009 sa se implice in pregatirea si derularea activitatilor de observare a acestora. Data fiind importanta alegerilor europene pentru reprezentarea intereselor cetatenilor romani in cadrul Parlamentului European, Asociatia Pro Democratia subliniaza necesitatea organizarii si desfasurarii corecte a scrutinului si ii incurajeaza pe toti cetatenii sa i se alature in campania de observare a acestuia.
Citeste comunicatul...

11 mai 2009

Model Uniunea Europeana a ajuns la sfarsit!
Ieri, 10 mai 2009, Consiliul Uniunii Europene din cadrul simularii Model Uniunea Europeana - editia a III-a a adoptat o serie de norme esentiale pentru viitorul Europei. Astfel, Consiliul de Ministri a decis stimularea cresterii natalitatii prin acordarea de drepturi parintilor la un concediu optional de ingrijire a copilului pana la varsta de doi ani, acordarea unui termen de cinci ani statelor membre pentru infiintarea si consolidarea unor puncte de colectare pentru fiecare categorie specializata de deseuri din echipamente electrice si electronice si acordarea de fonduri nerambursabile pentru autoritatile administrative autonome responsabile de prevenirea si sanctionarea discriminarii.
Citeste comunicatul...

8 mai 2009

Model Uniunea Europeana continua
Vineri, 8 mai, a avut loc intalnirea grupului de lucru al Comisiei Europene din cadrul Modelului Uniunea Europeana editia a III-a. Tinerii comisarii europeni au trimis Parlamentului European, Coreper si Consiliului de Ministri propunerea de definire clara a conceptului de discriminare multipla si recomandarea ca statele membre ale Uniunii Europene sa deruleze campanii de informare si educare privind colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice.
Citeste comunicatul...

7 mai 2009

Start la Model Uniunea Europeana! Comisarii europeni dezbat trei teme de interes actual
Model Uniunea Europeana editia a III-a ia startul maine, 8 mai, prin intalnirea grupului de lucru al Comisiei Europene. Tinerii comisari europeni se vor intalni la Uzinexport (Bd. Iancu de Hunedoara, nr.8, bl. H3) pentru a dezbate trei teme de actualitate pentru Europa.
Citeste comunicatul...

5 mai 2009

Alegeri europene sub semnul opacitatii! Corectitudinea alegerilor pentru Parlamentul European amenintata!
Asociatia Pro Democratia (APD), alaturi de Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Asociatia Femeilor Jurnaliste din Romania – ARIADNA, Asociatia pentru Promovarea si Protejarea Libertatii de Exprimare (APPLE), Asociatia Jurnalistilor din Romania (AJR), Asociatia Profesionistilor de Presa Cluj (APPC), Asociatia Presei Locale PRESMAR Maramures, Asociatia Patronala a Editorilor Locali (APEL), Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Conventia Organizatiilor de Media (COM), Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, Liga Jurnalistilor Sibiu (LJS), Societatea Jurnalistilor Dunarea de Jos (SIDJ), Uniunea Jurnalistilor Maghiari din Romania (UJMR), solicita Guvernului si Parlamentului Romaniei sa ia de indata masurile necesare pentru a permite observarea in bune conditii si fara ingradiri pentru reprezentantii ONG si ai presei a procesului de votare pentru Parlamentul European din 7 iunie 2009.
Citeste comunicatul...

28 aprilie 2009

Teroarea continua in Moldova. Noul inamic: sectorul ONG
Asociatia Pro Democratia (APD) impreuna cu alte organizatii internationale solicita interventia institutiilor europene pentru a stopa politica sistematica de intimidare a societatii civile din Republica Moldova aplicata de autoritatile de la Chisinau. De data aceasta sunt hartuite organizatiile membre ale Coalitiei pentru Alegeri Libere si Corecte – Coalitia 2009 care a monitorizat procesul electoral si a declarat alegerile parlamentare din data de 5 aprilie a.c. ca fiind incorecte si partial libere.
Citeste comunicatul...

15 aprilie 2009

ENEMO cere Guvernului de la Chisinau sa asigure clarificarea neregulilor care au afectat procesul electoral
Va prezentam apelul organizatiilor membre ale European Network of Election Monitoring Organizations (ENEMO) adresat Comisiei Electorale Centrale din Moldova si Guvernului de la Chisinau privind solutionarea transparenta si imparțiala a neregulilor semnalate de grupurile de observatori.
Citeste comunicatul...

12 aprilie 2009

Democratia incatusata
Asociatia Pro Democratia cere guvernantilor de la Chisinau respectarea standardelor democratice si a drepturilor omului, asigurarea unui climat politic si civic normal, precum si garantarea conditiilor pentru investigarea libera a tuturor suspiciunilor privind neregulile sesizate la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Incalcarea flagranta si demonstrativa a dreptului la opinie si libera exprimare, folosirea fortei si a amenintarii cu recursul la violenta prin care s-a urmarit inhibarea oricarei pozitii critice dovedeste ca democratia de fatada a atins in Republica Moldova punctul critic.
Citeste comunicatul...

8 aprilie 2009

Vrei sa vezi cum e sa faci parte dintr-o institutie a Uniunii Europene? Vrei sa afli cum se desfasoara lucrurile in Uniunea Europeana? ACUM AI OCAZIA!
Asociatia Pro Democratia (APD) impreuna cu Camera Deputatilor organizeaza, in perioada 8-10 mai 2009, cea de-a treia editie a MODELULUI UNIUNEA EUROPEANA, o simulare a procesului decizional din cadrul institutiilor Uniunii Europene.
Citeste comunicatul...

25 februarie 2009

Apelul delegatiilor romana si italiana la CESE
Va prezentam apelul redactat de membrii romani si italieni ai Comitetului Economico-Social European (CESE) adresat institutilor europene si autoritatilor romane si italiene. Documentul a fost prezentat in plenul CESE in sedinta din 26 februarie 2009 de catre secretarul general al acestei institutii, Martin Westlake, si in conferinta de presa organizata de presedintele CESE, Mario Sepi.
Citeste comunicatul...
Apelul delegatiilor din Romania si Italia la CESE

5 februarie 2009

Apel catre Avocatul Poporului impotriva transformarii cetatenilor in suspecti
Asociatia Pro Democratia (APD), Agentia de Monitorizare a Presei (AMP), Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (APADOR-CH), Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale (CENTRAS) si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) solicita Avocatului Poporului sa sesizeze Curtea Constitutionala privind limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor, adusa de Legea 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii.
Citeste comunicatul...
Scrisoare deschisa trimisa catre Avocatul Poporului

29 ianuarie 2009

Viitorul reformei constitutionale - De la cetateni la oameni politici
Asociatia Pro Democratia (APD) si Fundatia Hanns Seidel in Romania organizeaza vineri, 30 ianuarie 2009, masa rotunda cu tema „Forma si reforma intre politica, constitutie si administratie”. Dezbaterea este organizata sub patronajul doamnei Roberta Anastase, Presedinte al Camerei Deputatilor, incepand cu ora 11:00, in Sala Nicolae Balcescu, din Camera Deputatilor, intrarea C1.
Citeste comunicatul...

23 ianuarie 2009

Domnia fricii - Asociatia Pro Democratia avertizeaza in privinta derapajelor securitare si a limitarii libertatilor cetatenesti
Constatand, inca o data, fragilitatea statului de drept intr-o democratie vulnerabila si lipsita de un fundament bazat pe o cultura civica solida, Asociatia Pro Democratia lanseaza un apel catre societatea civila si actorii politici si institutionali responsabili pentru a depasi obsesiile securitare si pentru a relansa procesul de democratizare si asigurare a transparentei in spirtul respectarii riguroase a drepturilor si libertatilor cetatenesti.
Citeste comunicatul...