Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Presa » Arhiva English version
 
Comunicate de presa

Arhiva

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Arhiva

2005 | 2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013

16 decembrie 2011

Gala Premiilor de Excelenta "DEMOS T.N. 2011"
Asociatia Pro Democratia Club Tirgu Neamt a organizat in data de 16 decembrie 2011 a doua editie a Galei Premiilor de Excelenta "DEMOS T.N. 2011". Gala a premiat excelenta in 11 domenii: Spiritualitate si Romanism, Romani fara frontiere, Democratie, Cultura, Educatie, Sport, Administratie, Omul anului, Intreaga activitate, ONG, Mass-media.
Citeste comunicatul...

12 decembrie 2011

Comasarea alegerilor, calul troian al democratiei romanesti
Avand in vedere ultimele propuneri avansate in materie de legislatie electorala, Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte solicita cu fermitate retragerea de pe agenda publica a proiectului de lege privind comasarea alegerilor din 2012[1]. Coalitia considera ca adoptarea noii legislatii este un act contra regulilor statului de drept, care poate periclita irecuperabil functionarea democratica a sistemului electoral romanesc.
Citeste comunicatul...

8 decembrie 2011

Identitate si stereotipuri la adresa romilor
Asociatia Pro Democratia (APD) si ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei (AW-AMP) in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) au organizat astazi, 8 decembrie 2011, dezbaterea Identitate si stereotipuri. Conturarea perceptiei despre romi in viziunea mass-media, desfasurata in cadrul proiectului "Romii intre stereotipuri si bune practici. Rolul mass-media in prezentarea problematicii romilor".
Citeste comunicatul...
Stereotipurile la adresa romilor - Sondaj

7 decembrie 2011

Ziua Internationala Anticoruptie - alaturi de tinerii corecti
Asociatia Pro Democratia (APD) in parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie, Serviciul Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti vor marca Ziua Internationala Anticoruptie* alaturi de echipele finaliste din cadrul proiectului "Tinerii impotriva coruptiei - editia II". Cele mai bune initiative de prevenire a coruptiei vor fi premiate, reprezentand astfel incheierea unui proiect de educatie civica care s-a desfasurat pe parcursul a doi ani si in care au fost implicati 2500 de elevi din numeroase licee din tara. Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie 2011, incepand cu orele 10.00, la sediul central al Directiei Generale Anticoruptie, din Soseaua Oltenitei, nr. 390 A, sector 4, Bucuresti.
Citeste comunicatul...

5 decembrie 2011

Presiuni asupra observatorilor la alegerile parlamentare din Federatia Rusa
Asociatia Pro Democratia (APD) isi exprima ingrijorarea fata de evenimentele recente privind actiunile autoritatilor din Federatia Rusa indreptate impotriva activistilor organizatiei neguvernamentale Golos, care au participat la misiunea de observare a alegerilor parlamentare din data de 4 decembrie 2011.
Citeste comunicatul...

16 noiembrie 2011

Nu striviti democratia!
Pozitia Coalitiei 2012 pentru Alegeri Corecte cu privire la organizarea concomitenta a alegerilor locale si a celor parlamentare si modificarea legislatiei electorale pentru alegerile din 2012

Luand act de propunerile partidelor politice aflate la guvernare vizand comasarea alegerilor si modificarea sistemului electoral pentru alegerile de anul viitor, Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte isi exprima ingrijorarea cu privire la efectele potential devastatoare ale acestor schimbari asupra gradului, si asa precar, de democratie din tara noastra. Intr-o perioada in care criza economica favorizeaza, peste tot in lume, manifestarea unor miscari populiste si antidemocratice, astfel de masuri arbitrare risca sa afecteze iremediabil echilibrele fragile ale democratiei de fatada din Romania.
Citeste comunicatul...

19 octombrie 2011

Pact pentru alegeri corecte si transparente
Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte* a inaintat astazi, 19 octombrie 2011, liderilor partidelor politice parlamentare o scrisoare prin care propune incheierea unui parteneriat care vizeaza asigurarea unui proces electoral corect in Romania pentru alegerile din 2012.
Citeste comunicatul...
Pact Coalitia 2012

17 octombrie 2011

Asociatia Pro Democratia mai scrie o pagina in istoria sa
In perioada 14 - 16 octombrie 2011, s-a desfasurat Adunarea Generala a Asociatiei Pro Democratia (APD), eveniment la care au participat reprezentantii cluburilor din tara, membrii Consiliului de Conducere si ai Centrului National de Coordonare.
Citeste comunicatul...

12 octombrie 2011

Zece ani de informatie (publica)
Asociatia Pro Democratia (APD), cu sprijinul Confederatiei Nationale Sindicale "Cartel Alfa" a organizat astazi, 12 octombrie, cafeneaua publica "Un deceniu de informatie (publica)", cu ocazia implinirii a zece ani de la promulgarea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Citeste comunicatul...

28 septembrie 2011

Examenul adevaratei democratii: alegerile corecte
In plina criza economica - a carei durata si amploare pune deja la grea incercare democratiile - constatand frecventele derapaje antidemocratice, cresterea rasismului si a tentatiilor populiste, atat in Romania cat si in intreaga Europa, intelegand ca pentru tara noastra, anul electoral 2012 devine un moment esential pentru consolidarea procesului democratic, aflat astazi intr-un evident impas, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei (AW-AMP), Asociatia Pro Democratia (APD), Centrul de Resurse Juridice (CRJ), Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii - Romani CRISS si Transparency International Romania (TI-Ro) au decis sa isi uneasca eforturile si sa formeze Coalitia 2012. Aceasta isi propune sa contribuie la asigurarea unui climat propice desfasurarii unui proces electoral corect in Romania.
Citeste comunicatul...

26 septembrie 2011

Trei cuvinte cheie pentru aceasta saptamana: tineri, coruptie, trafic
In fiecare an, in perioada 26 - 30 septembrie, are loc saptamana prevenirii criminalitatii. Cu acest prilej, in 2011, Asociatia Pro Democratia (APD), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si cu sprijinul ofiterilor Directiei Generale Anticoruptie - Serviciul Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti va invita sa participati la o serie de sesiuni de instruire dedicate tinerilor pe subiecte privind combaterea coruptiei, cu aplicare directa pe problemele din trafic.[*]
Citeste comunicatul...

16 septembrie 2011

Romania - o tara in care democratia se practica doar cu aprobare de la Guvern
Joi, 15 septembrie, la Camera Deputatilor, a avut loc o intalnire intre organizatii non-guvernamentale, sindicate, reprezentanti ai partidelor politice parlamentare, pe de o parte, si, pe de alta parte, ai Ministerului Administratiei si Internelor pentru a dezbate proiectul de Lege privind adunarile publice (Legea 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice).
Citeste comunicatul...

5 septembrie 2011

Alianta pentru Statul de Drept cere dezbatere publica pentru proiectul de modificare a Legii minelor nr. 85/2003
Astazi, 5 septembrie 2011, Alianta pentru Statul de Drept* a solicitat public Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa returneze proiectul de lege privind modificarea Legii minelor nr. 85/2003 in comisiile de specialitate, pentru a fi supus unei reale dezbateri publice.
Citeste comunicatul...
Punct de vedere cu privire la modificarea Legii minelor

28 iunie 2011

Identitatea romilor: intre stereotipuri si bune practici
Asociatia Pro Democratia (APD), in parteneriat cu ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), organizeaza miercuri, 29 iunie 2011, incepānd cu ora 10.00 masa rotunda Identitatea romilor: intre stereotipuri si bune practici. Rolul mass-media in conturarea perceptiei despre romi. Evenimentul va avea loc la hotel Minerva, sala Himalaya, situat in strada Gheorghe Manu nr. 2-4, sector 1, Bucuresti.
Citeste comunicatul...
Sondaj de opinie - Stereotipurile la adresa romilor

13 iunie 2011

Referendum pentru cetateni sau pentru partide?
Asociatia Pro Democratia - Club Bucuresti constata ca principiul consultarii cetatenilor este folosit cu masura dubla si dus in derizoriu tot mai des in sfera politica autohtona. Cazul Municipiului Bucuresti releva incercarea de a folosi ideea organizarii referendumului in scopul introducerii unor subiecte pe agenda publica care, in acela?i timp, sunt pregatite redundant pentru a face obiectul unor proiecte legislative in Parlamentul Romaniei. APD subliniaza ca institutia referendumului nu este un mecanism de tip pornit-oprit, un proces care se initiaza sau se suspenda pur si simplu cand se intrunesc criterii politice pentru formarea coalitiilor de vot favorabile in Parlament sau criterii de marketing pentru acumularea de credite electorale in alegeri.
Citeste comunicatul...

8 iunie 2011

Observarea alegerilor locale generale din Republica Moldova, 5 iunie 2011
Targu Neamt, 6 iunie 2011

Asociatia Pro Democratia Club Targu Neamt a fost prezenta la monitorizarea procesului electoral din cadrul alegerilor locale generale din data de 5 iunie 2011 din Republica Moldova.

Observatorii APD Club Targu Neamt au actionat in sectiile de votare din orasul Chisinau si in cele de pe traseul Chisinau-Hincesti-Leuseni. Au fost monitorizate 16 sectii de votare, urmaridu-se corectitudinea desfasurarii procesului electoral, respectarea legislatiei in vigoare si ca element de noutate in monitorizarea alegerilor a fost aplicat un chestionar de evaluarea a calitatii observatorilor nationali din sectiile de vot monitorizate.
Citeste comunicatul...

1 iunie 2011

Democratia la firul ierbii
Asociatia Pro Democratia (APD) organizeaza joi, 2 iunie 2011, incepand cu orele 10.00 dezbaterea Democratia la firul ierbii. Perceptii privind situatia democratiei locale si a descentralizarii din Bucuresti. Evenimentul va avea loc la Hotel Capital Plaza, Sala Ion Mincu, Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 54, sector 1, Bucuresti.
Citeste comunicatul...

11 aprilie 2011

Democratia la firul ierbii
Asociatia Pro Democratia (APD) organizeaza dezbaterile Democratia la firul ierbii. Perceptii privind situatia democratiei locale si a descentralizarii din sectoarele bucurestene.
Citeste comunicatul...

15 martie 2011

Democratia Sectorului 1, Bucuresti - la raport
Asociatia Pro Democratia (APD) organizeaza miercuri, 16 martie 2011, incepand cu orele 10.00 dezbaterea Democratia la firul ierbii. Perceptii privind situatia democratiei locale si a descentralizarii din Sectorul 1, Bucuresti. Evenimentul va avea loc la Hotel Residence, Sala Domenii, situat in Strada Alexandru Constantinescu, nr. 33, Sector 1, Bucuresti.
Citeste comunicatul...
Sondaj de opinie - Democratia locala in Bucuresti - Sector 1

14 februarie 2011

Tinerii bucuresteni vor invata sa lupte impotriva coruptiei
Asociatia Pro Democratia (APD) in parteneriat cu Serviciul Anticoruptie pentru Municipiul Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti au deosebita placere de a anunta lansarea proiectului „Tinerii impotriva coruptiei”, un proiect de constientizare a tinerilor din Bucuresti, privind lupta impotriva fenomenului de coruptie. Evenimentul va avea loc pe data de 15 februarie 2011, incepand cu orele 10.00, in incinta Liceului „Nicolae Kretzulescu”, str. Hristo Botev nr. 17, sector 3, Bucuresti.
Citeste comunicatul...

7 februarie 2011

VALEA JIULUI... incotro?
Asociatia Pro Democratia, Club Lupeni constata ca, in urma tragicului accident petrecut la Exploatarea Miniera Uricani, in care si-au pierdut viata cinci mineri, exista o confuzie generalizata creata in mass-media.

Cauzele producerii deflagratiei sunt complet ignorate, iar evenimentul este excesiv politizat, aducandu-se numeroase deservicii populatiei din zona.
Citeste comunicatul...

26 ianuarie 2011

Democratie sau dezamagire? - Perceptii privind situtia democratiei locale si a descentralizarii in Bucuresti
Asociatia Pro Democratia a organizat miercuri, 26 ianuarie 2011 evenimentul Democratie sau dezamagire? - Perceptii privind situatia democratiei locale si a descentralizarii in Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, Asociatia Pro Democratia si Compania de Cercetare Sociologica si Branding au dat publicitatii rezultatele sondajului de opinie cu privire la situatia actuala a democratiei locale si a descentralizarii in Bucuresti.
Citeste comunicatul...
Sondaj