Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Presa » Comunicate de presa » 23 septembrie 2013 English version
 
Comunicate de presa

Arhiva

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

23 septembrie 2013

Un nou Presedinte, o noua conducere pentru Asociatia Pro Democratia

      In perioada 20-22 septembrie 2013 s-a desfasurat Adunarea Generala a Asociatiei Pro Democratia (APD), eveniment la care au participat reprezentantii cluburilor din tara, membrii Consiliului de Conducere si ai Centrului National de Coordonare.
      Adunarea Generala este organul suprem de conducere al organizatiei ce se intruneste cel putin o data pe an. In cadrul acestei sedinte, printre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi s-a aflat: alegerea membrilor Consiliului de Conducere pentru un mandat de doi ani, stabilirea strategiei si a obiectivelor generale ale Asociatiei si infiintarea de noi filiale.

Consiliul de Conducere al APD

      Cu ocazia acestei Adunari Generale, in urma alegerilor ce au avut loc, noul Consiliu de Conducere al Asociatiei Pro Democratia pentru mandatul 2013-2015, se prezinta in urmatoarea componenta: Marian Ioan Tata – Presedinte si Viviana Anghel, Mariana Batca, Vasile Chiru, Cristian Savin, Adrian Simon si Gheorghe Tiber– vicepresedinti.
      Noul presedinte al Asociatiei Pro Democratia, domnul Marian Ioan Tata a declarat: „In mod vizibil, dupa ani de letargie, participarea civica a capatat noi dimensuni si cetatenii cauta din nou sa fie implicati in deciziile si politicile publice care ii afecteaza. Opinia publica este astazi mai preocupata ca niciodata de transparenta actului politic si de controlul civic asupra institutiilor publice. Asociatia noastra va fi in continuare un bun „caine de paza’’ al democratiei, dar si un catalizator al noilor forme de manifestare ale societatii civile, provocand schimbari pozitive vizibile, in societatea noastra”.
      Cu acesta ocazie domnul Cristian Pirvulescu, Presedinte de Onoare al Asociatei a declarat: „Dupa 14 ani la conducerea Asociatiei am considerat ca a venit momenul unei tranzitii catre o noua generatie de lideri. Ca Presedinte de Onoare voi continua, alaturi de colegii mei, sa militez pentru dezvoltarea democratiei participative”.

Strategia APD

      Strategia Asociatiei Pro Democratia, a fost regandita in functie de schimbarile generate de adancirea crizei economice globale, si s-a concentrat asupra deteriorarii standardelor democratice si a noilor forme de exprimare civica.
      In acest context, ideea introducerii in textul viitoarei Constitutii a referendumului de initiativa cetateneasca ca mijloc de exprimare democratica directa si nemanipulata a societatii a fost considerata ca o prioritate a perioadei urmatoare. In acelasi rand s-a constatat ca dezvoltarea mecanismelor si institutionalizarea dialogului civic reprezinta mijloce eficace pentru a face auzita vocea societatii civile si a transfera expertiza acesteia catre institutiile publice, inclusiv in privinta consultarii si participarii la procesul de regionalizare a Romaniei. Totodata, in conditiile cresterii pericolului extremist si populist, asigurarea conditiilor pentru o confruntare politica si electorala echitabila devine, mai mult decat oricand, o necesitate.
      Astfel, APD isi propune sa se implice in asigurarea conditiilor pentru consolidarea democratiei electorale, dar si pentru intarirea democratiei economice si sociale participative. Pentru a stimula implicarea civica si pentru a contribui la definirea unei culturi participative la nivel local, regional, national si european, organizatia noastra isi va asuma un rol activ in sfera civica din Romania, dar si pe plan international, sustinand formarea unor coalitii care sa includa cat mai multi factori interesati.
      Pentru informatii suplimentare, va rugam sa o contactati pe Iuliana Iliescu – Manager proiecte, Asociatia Pro Democratia, la numarul de telefon: 0751.194.718 sau pe e-mail: iuliana.iliescu@apd.ro

      Asociatia Pro Democratia (APD) este o organizatie neguvernamentala, non-profit si nepartizana, infiintata in anul 1990. In prezent, APD desfasoara activitati in interes public in peste 29 de judete din tara, alaturi de cei peste 1000 voluntari si membri. Misiunea Asociatiei Pro Democratia este de a promova democratia la nivel national si international prin stimularea participarii civice.