Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Activitati recente English version
 
 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

2% pentru alegeri corecte

REdirectioneaza 2% pentru ca:

Suntem cei care au determinat modificarea legii electorale in ceea ce priveste statutul observatorului intern si, de atunci monitorizam fiecare moment electoral in Romania;

Desfasuram campanii "Mergi la vot!" de fiecare data cand cetatenii sunt chemati la urne;

Suntem cei care au organizat, pentru prima oara in Romania, forumuri de candidati, intalniri intre politicieni si grupuri de interese pentru elaborarea unor proiecte de lege, seminarii pe tema educatiei si participarii civice.

Organizam actiuni de strada in care le oferim cetatenilor posibilitatea de a aprecia activitatea parlamentarilor

Sprijinim tinerii liceeni si studenti pentru a se implica in mod activ in viata comunitatii lor.

Suntem implicati in mod constant in monitorizarea si eficientizarea relatiei dintre administratie publica si comunitate si vizam, prin implementarea de proiecte care au ca scop promovarea principiilor bunei guvernari, sustinerea unor institutii moderne, transparente si deschise catre cetateni.

Implementam proiecte si derulam activitati care contribuie la promovarea instrumentelor de consultare publica prin implicarea cetatenilor si a tuturor factorilor interesati in luarea deciziilor de interes public.

Participam activ la monitorizarea activitatii oficialilor alesi si a functionarilor publici, la respectarea normelor legale si sustinem initiativele care au ca scop scaderea gradului de coruptie si a practicilor daunatoare binelui public.

Consultati procedura

Prin intermediul prevederii 2%, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze un procent de 2 % din impozitul pe venit catre o entitate non-profit. Nu este vorba despre o suma suplimentara, ci despre o redirectionare a impozitului catre stat.

1. Daca in anul 2011 ati obtinut venituri numai din salarii, trebuie sa completati cererea 230; (instructiuni de completare)
2. Daca ati obtinut in anul 2011 venituri din alte surse (profesii liberale, drepturi de autor, PFA etc.), trebuie sa completati declaratia 200. (instructiuni de completare)
3. Daca ati realizat venituri si din salarii si din alte surse, completati si depuneti ambele formulare.

Formularul poate fi completat online sau printat si completat ulterior (este necesar sa dispuneti de doua exemplare)

Formularul poate fi trimis recomandat prin posta sau poate fi depus personal la Directia Administratiei Financiare de care apartineti pana la data de 15 mai 2012.

La suma, lasati spatiul gol, deoarece se va calcula automat de catre organul fiscal.

Date fiscale:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Pro Democratia
Cod de Identificare Fiscala: 10211579
Cont bancar: RO81 BACX 0000 0005 9597 2000 - UniCredit Tiriac Bank , Sucursala Izvor

Completand formularele fiscale cu datele de mai sus, directionezi 2% din impozitul pe venit catre Centrul National de Coordonare al Asociatiei Pro Democratia.

Daca doresti sa directionezi 2% catre Clubul APD din orasul tau sau din zona ta, te rugam alege din lista de mai jos Clubul ale carui date doresti sa le folosesti.

Pentru nelamuriri, va rugam sa ne contactati la apd@apd.ro
Mutumim celor care ne-au sprijinit pana acum si speram ca o vor face si in continuare!