Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Proiecte » Promovarea integritatii in institutiile publice English version
 
Hacked by Ninja300 HaCker

Promovarea instrumentelor si tehnicilor de consultare publica

Responsabilizarea alesilor

Promovarea bunei guvernari in comunitatile locale

Promovarea integritatii in institutiile publice

Educatie pentru democratie

Romania in Uniunea Europeana

Promovarea democratiei in alte state ale lumii

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Promovarea integritatii in institutiile publice

Cresterea calitatii guvernarii nu se poate realiza in absenta asigurarii integritatii publice, fie in domeniul proceselor de luare si implementare a deciziilor, de gestiune a banilor publici sau a calitatii personalului. Incidenta fenomenelor de coruptie, persistenta abuzurilor, a conflictelor de interese si a incompatibilitatilor, si, in consecinta, nevoia de eficienta institutionala si a cheltuirii banilor publici, precum si necesitatea consolidarii nivelului de incredere a cetatenilor in institutiile publice, arata importanta abordarii sistematice a acestei subiect. Aceasta priveste nu numai adoptarea cadrului normativ in domeniul luptei anticoruptie, dar si identificarea si generarea celor mai potrivite instrumente anticoruptie si aplicarea coerenta a prevederilor legale.

Asociatia Pro Democratia a derulat activitati de informare si de constientizare a actelor de coruptie in institutiile publice, de imbunatatire a cadrului legislativ, de diseminare a informatiilor si a exemplelor de buna practica, dar a intreprins si initiative pentru determinarea unor schimbari concrete la nivelul administratiei publice locale prin exercitarea de presiune directa asupra functionarilor publici si a angajatilor din institutii. Persistenta coruptiei si a abuzurilor mai ales in randul autoritatilor publice locale si au determinat concentrarea eforturilor noastre asupra acestei zone, pentru sprijinirea dezvoltarii de mecanisme interne cu scopul contracararii neregulilor.

Mai jos puteti gasi detalii despre proiectele pe care APD le implementeaza precum si cele incheiate cu succes in acest domeniu.

Programe si proiecte in aceasta categorie

Incheiate
Integritate in administratia publica locala
Imbunatatirea integritatii la nivelul administratiei publice locale
Transparenta fondurilor europene in Romania
Tacerea ta ne costa. Campanie de curatenie Ón administratia publica locala
Ia atitudine! - Campanie a ONG si mass-media locale pentru identificarea si prevenirea faptelor de coruptie
Transparenta institutionala a fondurilor europene in Romania
Consilierul de etica: echilibru si integritate in administratia publica
Transparenta trilaterala - de la politica europeana la practica nationala. O initiativa a societatii civile din Ungaria, Suedia si Romania