Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Proiecte » Romania in Uniunea Europeana English version
 
Hacked by Ninja300 HaCker

Promovarea instrumentelor si tehnicilor de consultare publica

Responsabilizarea alesilor

Promovarea bunei guvernari in comunitatile locale

Promovarea integritatii in institutiile publice

Educatie pentru democratie

Romania in Uniunea Europeana

Promovarea democratiei in alte state ale lumii

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Romania in Uniunea Europeana

Informarea cetatenilor cu privire la procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana pe domeniile de expertiza ale Asociatiei Pro Democratia este unul dintre obiectivele asumate de noi inca inainte de 1 ianuarie 2007. Avand de a face cu mecanism decizional extrem de complex, informatia care ajunge la cetatean este uneori distorsionata. Absenta informatiilor clare despre avantajele si dezavantajele integrarii europene, cunoasterea deficitara a integrarii Romaniei din punct de vedere institutional sau al politicilor adoptate, precum si necesitatea informarii constante despre legislatia europeana, drepturile si obligatiile cetatenesti, procesele electorale de la nivel european sunt premise suficiente pentru abordarea sistematica a acestei tematici.

Initiativele APD in acest domeniu se adresat mai multor grupuri de beneficiari – tineri elevi si studenti, cetatenii din localitatile mici, administratia publica locala – si cuprind mai multe dimensiuni. Pe de o parte, actiunile se concentrat pe cresterea informarii cu privire la modul de functionare a institutiilor europene si de crestere a interesului pentru procesul decizional de la nivelul UE. Pe de alta parte, APD implementeaza actiuni in vederea adoptarii, la nivel local, a practicilor europene in domeniul functionarii administratiei publice locale, vizand in principal componenta de buna guvernare si de participare a cetatenilor la formularea politicilor publice. Nu in ultimul rand, dimensiunea europeana poate fi identificata in cadrul multora dintre proiectele noastre, fie ca acestea actioneaza in domeniul legislativ, al monitorizarii modului de desfasurare a alegerilor, al organizarii de dezbateri publice sau al promovarii de bune practici in diverse domenii.

Programe si proiecte in aceasta categorie

Incheiate
Valori europene in guvernarea locala
Ce fel de Europa iti doresti?
Model Uniunea Europeana - o simulare a procesului decizional din cadrul institutiilor Uniunii Europene (editia a doua)
Un an in Uniunea Europeana
EU Civis: Europa civica – Ungaria civica – Austria civica – Romania civica
Europa sociala, asa cum este vazuta de catre cetatenii europeni: ce instrumente exista pentru a lupta Ómpotriva inegalitatilor si a excluziunii sociale?