Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Publicatii » Studii » 25 + 2 modele electorale - II - Actorii procesului electoral (2006) English version
 
25 + 2 modele electorale - II - Actorii procesului electoral (2006)

25 + 2 modele electorale - I - Sisteme electorale (2006)

25 + 2 modele electorale - III - Organisme electorale (2007)

Europa civica - Romania civica

25 + 2 modele electorale - IV - Finantarea partidelor politice in Europa. Ce face statul cu banii nostri? Ce fac partidele cu banii lor? (2008)

Europa Civica - Austria civica

Reforma constitutionala in Romania. Aspecte teoretice si istorice legate de evolutia constitutiilor (2008)

Reforma constitutionala in Romania - Teme, dezbateri si propuneri

Europa civica - Ungaria civica

Cealalta Romanie - Raport de cercetare

Istoria unui dezacord: Uninominalul

La final de mandat

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

25 + 2 modele electorale - II - Actorii procesului electoral (2006)

Prezenta lucrare face parte din ciclul "25 + 2 modele electorale", editat de Centrul de Resurse pentru Democratie al Asociatiei Pro Democratia si care contine informatii, date si comentarii rezultate in urma analizei comparative a legislatiei electorale din cele 25 de tari membre ale Uniunii Europene si din cele doua tari candidate la aderare pentru 2007 - Bulgaria si Romania.

Fiecare numar al acestui cilu va fi dedicat studiului unuia dintre aspectele specifice mecanismelor electorale: sistemul de vot folosit in alegeri, actorii competitiei electorale, organismele electorale, regulile campaniei electorale, practici si proceduri in ziua alegerilor, procesul de numarare a voturilor si procedurile de stabilire a rezultatelor.

Acest numar este dedicat analizei conditiilor de participare la alegeri, atat in privinta celor care voteaza, cat si in ceea ce ii priveste pe candidati si structurile care ii propun si ii sustin in competitia electorala - partide politice, diferite forme de asociere ale partidelor politice, organizatii ale minoritatilor nationale sau de alta natura etc.

[Materialul in format PDF]