Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Publicatii » Democratia pe intelesul tuturor » Administratia Publica Locala - instructiuni de utilizare (2006) English version
 
Ghidul Cetateanului (2005)

Ghidul cetatenului din Fagaras, Miercurea Ciuc, Tandarei, Voluntari (2001)

Parlamentul Romaniei (2000)

Familii Politice (2000)

Monitorizarea modului de aplicare a Legii 544/2001 (2004)

Raportul final al Forumului Constitutional (2003)

Ghidul functionarului din administratia publica locala (2006)

Ghidul Institutiilor Publice Brasovene (2006)

Administratia Publica Locala - instructiuni de utilizare (2006)

Transparenta decizionala in administratia publica (2006)

Transparenta decizionala in Romania anului 2007 - Raport de monitorizare cu privire la aplicarea si respectarea Legii 52/2003 privind transparenta actului decizional la nivelul administratiei publice (2007)

Buna guvernare la romani (2007)

Raport privind liberul acces la informatiile de interes public Ón Romania - analiza comparativa 2003-2007 (2007)

Valori europene in guvernarea locala (2007)

Tacerea ta ne costa!

Scrisoare pentru comunitatea ta (2008)

Buna guvernare la romani - Ghid de bune practici pentru consolidarea bunei guvernari locale (2008)

Spune nu coruptiei! - Ghid informativ pentru tineri despre coruptie

Drumul spre integritate

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Administratia Publica Locala - instructiuni de utilizare (2006)

Brosura Administratia Publica Locala - instructiuni de utilizare doreste a fi un ghid al cetateanului din judetul Timis, care ajunge din diverse motive sa interactioneze cu institutiile publice de la nivel local: Consiliul Local, Primaria, Consiliul Judetean, Prefectura.

Ideea conform careia institutiile publice si reprezentantii acestora ar fi niste stapani ai cetatenilor de rand, carora le conduc viata dupa bunul lor plac, apartine trecutului.

Realitatea actualului sistem democratic de organizare a societatii ne dezvaluie un model in care cetateanul este proprietarul de drept si beneficiarul direct al serviciilor institutiilor publice.

Cu totii detinem si dispunem de diverse echipamente de uz casnic pentru care am platit si a caror menire este de a ne usura activitatea cotidiana. In acelasi mod ar trebui sa ne raportam si la institutiile administratiei publice locale, rolul lor fiind de a oferi servicii cetatenilor, servicii pentru care platim cu totii "rate" sub forma taxelor si impozitelor. Avem, deci, o administratie, mai trebuie doar sa stim cum functioneaza si care sunt butoanele pe care trebuie sa apasam pentru a beneficia de servicii de calitate din partea ei.

Daca se intampla cumva ca aceasta administratie sa se "defecteze" este important sa stim ca putem apela la organismele specializate in "repararea" ei: justitia, presa si organizatiile neguvernamentale!

Acest material a fost redactat si publicat de Clubul APD din Timisoara, cu sprijinul colegilor din Cluburile Asociatiei Pro Democratia din Brasov, Bucuresti si Cluj-Napoca, precum si din Centrul National de Coordonare al APD.

Brosura Administratia Publica Locala - instructiuni de utilizare face parte din colectia "Ghidul Cetatenului" si a fost publicata cu sprijinul financiar al Consiliului Local Timisoara si al Consiliului Judetean Timis.

[Materialul in format PDF]