Prima Pagina | Contact
 
Prima pagina » Stiri » Nr. 3 (84) / martie 2012 English version
 


Voteza corect! - Simulare de alegeri pentru tinerii liceeni

Rolul antreprenorului Ón democratie!

 
Newsletter
 
 
 
Versiune pentru tiparire
Trimite unui prieten

Nr. 3 (84) / martie 2012


Un numar de 40 de tineri din opt localitati, insotiti de profesorii lor, se vor intalni si vor lucra timp de cinci zile in cadrul unui program aprofundat de informare si pregatire in vederea dobandirii de capacitati in domeniul bunei guvernari.

Ambasadorii democratiei este un program aprofundat care vizeaza insusirea cunostintelor si competentelor necesare crearii unui spatiu de actiune democrat, formarea unor lideri cu cunostinte solide, pe care sa le poata integra atat in cultura politica specifica spatiului romanesc, cat si in spatiul societatii civile.

Prin obiectivele educationale ale proiectului sustinute de joc, exercitii pentru democratie si intrarea in dialog/ dezbatere cu personalitati publice marcante, acest proiect isi propune nu doar informarea tinerilor despre democratie ca sistem de guvernare, cat cultivarea unui comportament democrat.

Sus


Voteza corect! - Simulare de alegeri pentru tinerii liceeni

Luni, 2 aprilie 2012, in incinta Colegiului National "Mihai Viteazul" din Bucuresti, a avut loc o activitate de simulare a alegerilor, in cadrul careia tinerii de clasa a XII-a au invatat cum sa isi exercite dreptul de vot. Scopul acestui eveniment se refera la stimularea interesului tinerilor pentru cele doua momente electorale asteptate anul acesta.

Pe buletinele de vot au fost inclusi: patru candidati, alesi din randul tinerilor - doua partide si doi candidati independenti - fiecare candidat, inainte de simularea votarii, si-a prezentat programa electorala, astfel ca tinerii au putut opta pentru cine sa voteze; biroul electoral al sectiei de votare care a fost constituit din patru membri, alesi de asemenea din randul tinerilor (un presedinte, un vicepresedinte, un secretar si un membru) si doi observatori care au monitorizat corectitudinea votarii; restul tinerilor au avut rolul de alegatori.

Tinerii au fost informati despre ce presupune o campanie electorala, cum se desfasoara, ce este votul si cum trebuie exercitat corect, iar tinerii care au un rol important in aceasta simulare (candidatii, membrii BESV, observatorii) au fost instruiti pentru a intelege mai bine rolul si atributiile acestora in timpul alegerilor.

Sus


Rolul antreprenorului Ón democratie!

Vineri, 6 aprilie 2012, incepand cu ora 10.00, la sediul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative va avea loc dezbaterea "Rolul antreprenorului Ón democratie".

Printre punctele ce vor fi atinse in discutii se numara: economia sociala , legislatia din domeniul antreprenoriatului in general si facilitatile acordate studentilor in particular, rolul si importanta antreprenorului in Romania, diferenta dintre economia de piata si economia sociala etc. Aceasta initiativa se adreseaza atat studentilor cat si altor categorii de persoane interesate de acesta tema.

Prin intermediul acestui eveniment ne dorim sa asiguram un cadru necesar comunicarii si dezvoltarii pentru bunastare sociala prin antreprenoriat si initiativa civica, cat si sa cream un instrument pentru facilitarea formarii de antreprenori prin punerea la dispozitie a informatiilor necesare.

Sus